Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πανελλήνια Κατακραυγή για τη σιγή του "Μουσικού Παλμού 94.5FM" με σφαίρες

newsbomb.gr Καταγγέλλει επίθεση στο ραδιόφωνο «Μουσικός Παλμός 94,6fm»

REPORT24.gr Επίθεση κατά του Σταθμού Μουσικός Παλμός 94.5 στην Λακωνία..!!

Radiofono.gr Ελαφόννησος: κατέστρεψαν κεραία ραδιοσταθμού με κυνηγετικό όπλο

Πειρατικό Ρεπορτάζ Σίγησε ραδιοσταθμός μετά από επίθεση...

NOTOSpress.gr Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής για τη δολιοφθορά στο βατικιώτικο ραδιοφωνικό σταθμό

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑonline.gr Επίθεση με κυνηγετικό όπλο κατά ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελαφόνησο

Νέα και Ανακοινώσεις των Κυθήρων & Αντικυθήρων Επίθεση στο Ρ/Σ "Μουσικός Παλμός"

Το Παράθυρο στα γεγονότα επίθεση με κυνηγετικό όπλο στην κεραία του ρ/σ «Μουσικός Παλμός 94,6fm

Λακωνικός Τύπος Και ξαφνικά σταμάτησε να εκπέμπει

Newsget.gr Ψήφισμα ΟΒΣΛΑ για το «χτύπημα» στον «Μουσικό παλμο 94,5»

Ικαρία sarantos-petropouli.blogspot.gr Σίγησε ραδιοσταθμός μετά από επίθεση‏

nez.gr Επίθεση κατά ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελαφόνησο με… κυνηγετικό όπλο

Larissanet.gr Σίγησε ραδιοσταθμός μετά από επίθεση

Irakliolive.gr επίθεση σε βάρος ραδιοφωνικού σταθμού

elafonissos-island.blogspot.gr Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει το χτύπημα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός».

ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ!...

Radiotvlink.gr Σίγησε ραδιοσταθμός μετά από επίθεση

trelokouneli.gr Ελαφόνησος: Πυροβόλησαν… μουσικό σταθμό με κυνηγετικό όπλο!

NOTOSpress.gr Μαζική κατακραυγή για το χτύπημα στον «Μουσικό Παλμό»

Βriefingnews.gr Πυροβόλησαν... μουσικό σταθμό με κυνηγετικό όπλο!

Thebest.gr Πελοπόννησος: Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά ραδιοφωνικού σταθμού!

Newpost.gr Επίθεση με καραμπίνα εναντίον ραδιοφωνικού σταθμού

enimerwsi.gr Πυροβόλησαν… μουσικό σταθμό με κυνηγετικό όπλο!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η παράταξη της αντιπολίτευση του Δήμου Ελαφονήσου καταδικάζει το χτύπημα του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός»

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟY ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
 
Σύσσωμη η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Ελαφονήσου 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ 

απερίφραστα και κατηγορηματικά το ανέντιμο χτύπημα του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός», 

Χτύπημα ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης, 

Χτύπημα ενάντια στο Νησί μας. 

Οι βεβιασμένες δηλώσεις συμπαράστασης και οι, εκ των υστέρων, διάφοροι «συσχετισμοί» για παράγοντες της περιοχής, καθιστούν περιβάλλον πολιτικής προπαγάνδας και δημιουργούν διάφορες εντυπώσεις αποπροσανατολίζοντας σκόπιμα και για άλλη μια φορά την κοινή Ελαφονησιώτικη γνώμη. 

Ας αφήσουν, επιτέλους, οι πολιτικά επικίνδυνοι τις Δημαγωγίες και ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου Ελαφονήσου

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Στη Βουλή: "Επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Μουσικός Παλμός-Προστασία των εγκαταστάσεων των μέσων ενημέρωσης"

ΦΕΒΡΩΝΙΑ Πατριανάκου, Βουλευτής ΝΔ Λακωνίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. :

1.- ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

2.- ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 

3.- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ 

Θέμα : «Επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Μουσικός Παλμός-Προστασία των εγκαταστάσεων των μέσων ενημέρωσης» 

Την 1η Νοεμβρίου 2013 σημειώθηκε επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού της Λακωνίας «Μουσικός Παλμός 94,5». Συγκεκριμένα, άγνωστος ή άγνωστοι έβαλλαν με όπλο κατά του οικίσκου, στον οποίο στεγάζονται τα μηχανήματα και η κεραία αναμετάδοσης του σταθμού, στην Ελαφόνησο. Μετά την επίθεση διεκόπη η λειτουργία του σταθμού, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν. 

Η ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής αποτελεί υποχρέωση των αρμόδιων Αρχών, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. 

Περαιτέρω, όμως, η καταδικαστέα αυτή ενέργεια που έβαλλε κατά της ελευθερίας της σκέψης και της ενημέρωσης, ανέδειξε και σειρά θεμάτων, που άπτονται της προστασίας των εγκαταστάσεων των μέσων ενημέρωσης, αλλά και της ασφαλούς παραγωγής, εκπομπής, μετάδοσης και τυχόν αναμετάδοσης του σήματός τους. 

Τα άρθρα 1 και 6 του Νόμου 2328/1995, όπως ισχύει, προβλέπουν ότι οι άδειες ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας των σταθμών της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας χορηγούνται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και ότι η χρήση τους συνιστά δημόσια λειτουργία. 

Συνεπώς, τα ζητούμενα εν προκειμένω μέτρα δεν συνιστούν μόνο προστασία των εγκαταστάσεων και του ενεργού εξοπλισμού των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αλλά και προστασία του δημόσιου συμφέροντος. 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 

1.- Ποια είναι συγκεκριμένα η πορεία των ερευνών για τη διαλεύκανση της επίθεσης κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός» και ποια τα δημοσιοποιήσιμα μέχρι τώρα αποτελέσματά της; 

2.- Ποια μέτρα προβλέπονται για την προστασία των εγκαταστάσεων των μέσων ενημέρωσης, καθώς και του ενεργού εξοπλισμού τους και ιδίως των κεραιών εκπομπής; Τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς είτε εθνικής είτε περιφερειακής είτε τοπικής εμβέλειας; Προτίθενται να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα και ποια συγκεκριμένα; 

3.- Υπάρχει πρόνοια για καταβολή αποζημίωσης στις περιπτώσεις επιθέσεων κατά εγκαταστάσεων μέσων ενημέρωσης και εάν ναι, ποιος είναι ο υπόχρεος, ποιες οι προϋποθέσεις και ποια η κάλυψη; 

4.- Προτίθενται να μεταφέρουν την κεραία του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός 94,5» στη θέση του Προφήτη Ηλία πάνω από τον οικισμό του Φαρακλού, στην περιοχή του Καποδιστριακού Δήμου Βοιών και νυν Δήμου Μονεμβασίας, δεδομένου ότι το σημείο αυτό είναι ασφαλέστερο, λόγω της ύπαρξης συστάδας κεραιών κινητής τηλεφωνίας; 

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2013 
Η ερωτώσα Βουλευτής 
Φεβρωνία Πατριανάκου

Επίθεση στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού “Μουσικός παλμός”

Μανώλης Αντωνάκος, πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Αγαπητέ Φώτη, 

Με έκπληξη και αποτροπιασμό διάβασα το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” που μου απέστειλες, το οποίο κάνει λόγο για την επίθεση στο ραδιοφωνικό σταθμό σου, από άγνωστο/ους . 

Με την παρούσα επιστολή μου καταγγέλω την ενέργεια αυτή απ΄όπου κι αν προέρχεται.

Στη Δημοκρατία η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται. Ο διάλογος και η παράθεση απόψεων δεν μπορεί να καταργείται και να υποκαθίσταται με πράξεις βίας. 

Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, θεσμοί και νόμοι που πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι. Η βία είναι πράξη καταδικαστέα. Είναι αδιανόητο σε ένα τόπο φιλήσυχο με ανθρώπους νοικοκύρηδες να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. 

Η δικαιοσύνη είμαι βέβαιος ότι θα πράξει το καθήκον της. 

Με εκτίμηση, Μανώλης Αντωνάκος

Απερίφραστη καταδίκη για επίθεση που έγινε στον σταθμό

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας
 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον σταθμό αναμετάδοσης του ραδιοφωνικού Σταθμού «ΠΑΛΜΟΣ» στη Νεάπολη. 

 «Η φίμωση των ελεύθερων απόψεων, με όποιον τρόπο κι αν συμβαίνει, είναι καταδικαστέα πράξη ενάντια στη Δημοκρατία».

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΒΣΛΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΟΝ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΜΟ 94,5»

Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής
 
Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 94,5», στην Ελαφόνησο, την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, δηλώνοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή της στον ιδιοκτήτη του σταθμού, Φώτη Κοντραφούρη. 

Πρόκειται για μια ενέργεια η οποία, δυστυχώς, εισάγει «νέα ήθη και έθιμα» στον τόπο μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε πρακτικές που στόχο έχουν τη φίμωση του συγκεκριμένου διαύλου επικοινωνίας της βατικιώτικης κοινωνίας, ο οποίος επί σειρά ετών αναδεικνύει θέματα μείζονα για την περιοχή, όπως είναι οι καταστρεπτικές συνέπειες της αγκυροβόλιας των πλοίων στον όρμο Βοιών, οι καταπατήσεις, η αντίθεση στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, η υποβάθμιση των υπηρεσιών στα Βάτικα, κτλ. 

Η ύπαρξη και λειτουργία του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού προσφέρει αναμφισβήτητα πολύτιμες υπηρεσίες στην περιοχή μας. Είναι πραγματικά εξαιρετικά λυπηρό, αλλά και ανησυχητικό ταυτόχρονα, αντί ενισχύσεως να δέχεται τέτοιου τύπου επιθέσεις. 

Είναι βέβαιο πως το σύνολο των απανταχού Βατικιωτών στέκεται στο πλευρό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, "ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 94,5", Φώτη Κοντραφούρη, εκφράζοντας, παράλληλα, την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους "χτυπήματα", που στόχο έχουν την ελευθερία του λόγου και τη Δημοκρατία εντέλει. 

 Το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ των 
ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στη Βουλή η "Επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελαφόνησο"

Θανάσης Πετράκος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ Υπουργούς:
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 
Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα : Επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελαφόνησο.

     Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι κάτοικοι της Ελαφονήσου, μιας φιλήσυχης περιοχής, έγιναν μάρτυρες μιας “περίεργης” επίθεσης με κυνηγετικά όπλα κατά αναμεταδότη ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει στη γύρω περιοχή. Συνέπεια αυτής της επίθεσης είναι να σιγήσει ο σταθμός που μετέφερε τη φωνή του στη Νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο. 

     Ακόμη και αν δε θεωρηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια μια προσπάθεια φίμωσης μιας ελεύθερης φωνής, που αναδείκνυε τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής και στηλίτευε τα άνομα συμφέροντα που επιχειρούσαν να δράσουν στην περιοχή -γεγονός εξαιρετικής σημασίας-, ο τραμπούκικος τρόπος δράσης και η μέχρι τώρα αποσιώπηση του γεγονότος από τις αρχές, δημιουργεί ερωτηματικά και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. 

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 

1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει και ποια μέτρα θα λάβει ώστε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, να αποκαλυφθούν οι δράστες και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και φυσικά να επαναλειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός; 

2. Τι μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα επίθεση στο συγκεκριμένο σταθμό στο μέλλον; 

Ο ερωτών Βουλευτής Πετράκος Αθανάσιος

Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει το χτύπημα
στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός»

Δήμος Ελαφονήσου
 
Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει το χτύπημα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός» Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, άγνωστος κατέστρεψε με τη χρήση όπλου τον τεχνολογικό εξοπλισμό (αναμεταδότη) του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός» που βρίσκεται στην Ελαφόνησο. 

Τις ημέρες αυτές ο ραδιοφωνικός σταθμός αναμετέδιδε ενημέρωση δημοτών Ελαφονήσου σε θέματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία του νησιού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ελαφονήσου αναφέρθηκε στο αγκυροβόλιο πλοίων στον όρμο των Βατίκων που πλήττει βάναυσα την περιοχή και στο ανυπόστατο σενάριο της συνένωσης του Δήμου Ελαφονήσου με τον πρώην δήμο Βοιών. Και στα δύο μείζονα θέματα που παρουσιάστηκαν ο Δήμος Ελαφονήσου έχει δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετος. 

Η διαλεύκανση της υπόθεσης αφορά βεβαίως τις αστυνομικές αρχές. Είμαστε όμως πεπεισμένοι πως η αναμετάδοση της ενημέρωσης του Δημάρχου Ελαφονήσου, η οποία επιφύλασσε πολλές αποκαλύψεις για παράγοντες της περιοχής που κινούνται υπόγεια και ενάντια στο κοινό συμφέρον, και το άνανδρο χτύπημα στο ραδιοφωνικό σταθμό σχετίζονται απόλυτα. 

Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το χτύπημα που δέχτηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός. Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον τεχνολογικό εξοπλισμό του σταθμού, ώστε να συνεχίσει η αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Πιστολέρο εναντίον ραδιοφωνικού σταθμού

Η ΑΥΓΗ 

Επίθεση με κυνηγετικό όπλο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός 94,6 FM» στην Ελαφόνησο, ο οποίος σίγησε μετά την αχρήστευση της κεραίας του, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Ο άγνωστος δράστης μάλιστα φρόντισε να μαζέψει τους κάλυκες από τα έξι φυσίγγια, γεγονός που οδηγεί σε προσχεδιασμένο χτύπημα. 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός προβάλλει κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια να μετατραπεί σε αγκυροβόλιο πλοίων ο όρμος της Νεάπολης. 

Οι υπόνοιες στρέφονται στα συμφέροντα που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού. 

Η ΠΟΕΣΥ περιμένει από τις Αρχές να ολοκληρώσουν χωρίς βραδύτητα τις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη, προκειμένου να λογοδοτήσει γι' αυτή την ενέργεια, που πλήττει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης των Μέσων Ενημέρωσης.

Φίμωση της ελευθερίας-Χτύπημα κατά της Δημοκρατίας

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση στο ραδιοσταθμό «Μουσικός Παλμός»

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση της επίθεσης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός», την περασμένη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να σιγήσει η αναμετάδοση στους ακροατές.

Μετά τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη Φώτη Κοντραφούρη, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσης της κοινής γνώμης σε φλέγοντα για την περιοχή της Ελαφονήσου θέματα, τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο νησιωτικός δήμος, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Στο ίδιο πνεύμα, ο Δ. Ελαφονήσου δηλώνει πεπεισμένος ότι η αναμετάδοση της ενημέρωσης του δημάρχου, αναφορικά με το παράνομο αγκυροβόλιο στα Βάτικα αλλά και το σενάριο περί συνένωσης του δήμου με τον τ. Δ. Βοιών, ήταν το κίνητρο του «χτυπήματος», καθώς, όπως προσθέτει, «επεφύλασσε πολλές αποκαλύψεις για παράγοντες της περιοχής που κινούνται υπόγεια ενάντια στο κοινό συμφέρον». «Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το χτύπημα που δέχτηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός. Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον τεχνολογικό εξοπλισμό του σταθμού, ώστε να συνεχίσει η αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού», σημειώνει στο τέλος της ανακοίνωσης.

Η είδηση κινητοποίησε και τη βουλευτή Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, η οποία με τη σειρά της καταδίκασε κατηγορηματικά και απερίφραστα την επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού, κάνοντας λόγο για επίθεση κατά της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της σκέψης, της ενημέρωσης και της πληροφόρησης.

«Η ταχεία ανεύρεση των δραστών είναι έργο και υποχρέωση των αρμοδίων Αρχών», επεσήμανε η κ. Πατριανάκου, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, που στόχο έχουν εκτός από τη δολιοφθορά και τον εκφοβισμό, είναι ξένες προς το ήθος και το σθένος των Λακώνων. Όταν στοχοποιείται η ενημέρωση, στοχοποιείται η κοινωνία».

Ανακοίνωση, εξάλλου, για την επίθεση στο σταθμό εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η οποία με τη σειρά της κατήγγειλε το χτύπημα από άγνωστο στις εγκαταστάσεις του «Μουσικού Παλμού», μιλώντας για προσχεδιασμένο «έγκλημα». Ειδικότερα ανέφερε:

«Με 6 μονόβολα φυσίγγια, χτυπήθηκε και αχρηστεύτηκε η κεραία αναμετάδοσης και ο σταθμός σίγησε. Ο δράστης φρόντισε να μαζέψει τους κάλυκες, γεγονός που οδηγεί σε προσχεδιασμένιο χτύπημα. Σύμφωνα με την αυτοψία της Αστυνομίας φαίνεται ο δράστης να είναι ψηλός (πάνω από 1.80).

Ο σταθμός προβάλλει κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια να μετατραπεί σε αγκυροβόλιο πλοίων ο όρμος της Νεάπολης. Οι υπόνοιες στρέφονται κατά των συμφερόντων που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού.

Η ΠΟΕΣΥ περιμένει από τις Αρχές να ολοκληρώσουν χωρίς βραδύτητα τις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη, προκειμένου να λογοδοτήσει γι’ αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια, που πλήττει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης των ΜΜΕ». Σημειώνεται, ότι την είδηση «φιλοξένησε» η εφημερίδα «Αυγή», ενώ το θέμα φτάνει μέχρι τη Βουλή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος προς τους συναρμόδιους υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι κάτοικοι της Ελαφονήσου, μιας φιλήσυχης περιοχής, έγιναν μάρτυρες μιας “περίεργης” επίθεσης με κυνηγετικά όπλα κατά αναμεταδότη ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει στη γύρω περιοχή. Συνέπεια αυτής της επίθεσης είναι να σιγήσει ο σταθμός που μετέφερε τη φωνή του στη Νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο.

Ακόμη και αν δε θεωρηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια μια προσπάθεια φίμωσης μιας ελεύθερης φωνής, που αναδείκνυε τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής και στηλίτευε τα άνομα συμφέροντα που επιχειρούσαν να δράσουν στην περιοχή, γεγονός εξαιρετικής σημασίας, ο τραμπούκικος τρόπος δράσης και η μέχρι τώρα αποσιώπηση του γεγονότος από τις αρχές, δημιουργεί ερωτηματικά και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία».

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Πετράκος ρωτά τους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν και ποια μέτρα θα λάβουν ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να αποκαλυφθούν οι δράστες και να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη, αλλά και για να επαναλειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Τέλος, ρωτά τι μέτρα θα ληφθούν, ώστε να μην υπάρξει νέα επίθεση στο συγκεκριμένο σταθμό στο μέλλον.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τον πυροβόλησε και σίγησε

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 
Με κυνηγετικό όπλο εναντίον ραδιοσταθμού; Ολα τα είχαμε δει και όλα τα περιμέναμε, αυτό όμως μας ξεπερνά. Αγνωστος λοιπόν επιτέθηκε στην Ελαφόνησο εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός 94,6»! 

Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Ο άγνωστος δράστης πήρε το κυνηγετικό του όπλο και με 6 μονόβολα φυσίγγια χτύπησε κι αχρήστευσε την κεραία αναμετάδοσης με αποτέλεσμα ο ραδιοσταθμός να σιγήσει. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο δράστης, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΣΥ, φρόντισε να μαζέψει τους κάλυκες, γεγονός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οδηγεί σε προσχεδιασμένο χτύπημα. 

Ακούστε και το άλλο το καλύτερο: «Σύμφωνα με την αυτοψία της αστυνομίας, φαίνεται ο δράστης να είναι ψηλός (πάνω από ένα ογδόντα)». Οπως μας ενημερώνει η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της, «ο σταθμός προβάλλει κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια να μετατραπεί σε αγκυροβόλιο πλοίων ο όρμος της Νεάπολης. 

Οι υπόνοιες στρέφονται κατά των συμφερόντων που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού. Η ΠΟΕΣΥ περιμένει από τις Αρχές να ολοκληρώσουν χωρίς βραδύτητα τις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη, προκειμένου να λογοδοτήσει γι” αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια που πλήττει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης των μέσων ενημέρωσης».

Για την επίθεση στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός»

ΦΕΒΡΩΝΙΑ Πατριανάκου, Βουλευτής ΝΔ Λακωνίας 

Καταδικάζω κατηγορηματικά και απερίφραστα την επίθεση της 1ης Νοεμβρίου 2013 κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός».

Επίθεση κατά μέσων ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας, επίθεση κατά της ελευθερίας σκέψης, της ενημέρωσης και της πληροφόρησης.

Η ταχεία ανεύρεση των δραστών είναι έργο και υποχρέωση των αρμοδίων Αρχών.

Τέτοιες ενέργειες, που στόχο έχουν εκτός από τη δολιοφθορά και τον εκφοβισμό, είναι ξένες προς το ήθος και το σθένος των Λακώνων.

Όταν στοχοποιείται η ενημέρωση, στοχοποιείται η κοινωνία.

Μαφιόζικες πρακτικές σε βάρος ραδιοφωνικού
σταθμού, καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Επίθεση που ενδεχομένως να συνδέεται με συμφέροντα που επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, δείχνει η επίθεση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των δημοσιογράφων τονίζει τα εξής:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την επίθεση από άγνωστο κατά του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός 94,6fm», με κυνηγετικό όπλο, στην Ελαφόνησο. Με 6 μονόβολα φυσίγγια, χτυπήθηκε κι αχρηστεύθηκε η κεραία αναμετάδοσης και ο σταθμός σίγησε. Ο δράστης φρόντισε να μαζέψει τους κάλυκες, γεγονός που οδηγεί σε προσχεδιασμένο χτύπημα. Σύμφωνα με την αυτοψία της αστυνομίας φαίνεται ο δράστης να είναι ψηλός (πάνω από ένα ογδόντα).

Ο σταθμός προβάλει κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια να μετατραπεί σε αγκυροβόλιο πλοίων, ο όρμος της Νεάπολης. Οι υπόνοιες στρέφονται κατά των συμφερόντων που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού. Η ΠΟΕΣΥ περιμένει από τις Αρχές να ολοκληρώσουν χωρίς βραδύτητα τις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη, προκειμένου να λογοδοτήσει γι αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια, που πλήττει βάναυσα την Ελευθερία της έκφρασης των Μέσων Ενημέρωσης».

Πυροβόλησαν και διέλυσαν τα μηχανήματα του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ την ώρα που μετέδιδε ομιλία του Δημάρχου Ελαφονήσου...

APELA.gr
 
Η κεραία του σταθμού είναι στην Ελαφόνησο Λακωνίας. Επικοινώνησα με γνωστό φίλο μήπως είχε γίνει διακοπή ρεύματος, είναι συχνό φαινόμενο, με διαβεβαίωσε ότι το ρεύμα λειτουργούσε κανονικά. Περίπου στις 20:10 επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελαφονήσου, πολλές φορές και στο παρελθόν με εξυπηρετούσε όμως εργαζότανε στο ελαιοτριβείο και μου υποσχέθηκε πως μετά την εργασία θα κοιτούσε μήπως έχουν πέσει οι ασφάλειες του ρεύματος.

Γύρω στις 22:45 επικοινωνήσαμε και μου είπε πως είχε γίνει επίθεση στον οικίσκο του σταθμού με λοστό και είχαν καταστραφεί τα μηχανήματα.

Αμέσως επικοινώνησα με το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης και κατήγγειλα το γεγονός.

Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 07:30 με το πρώτο καραβάκι μπήκα στην Ελαφόνησο και διαπίστωσα ότι ο οικίσκος και τα μηχανήματα ήταν πυροβολημένα με όπλο από κοντινή απόσταση.

Ενημέρωσα την αστυνομία και τον κ. Μαρουδά που άμεσος διέταξε πράγματι να έρθουν και η σήμανση.

Οι δράστες όμως όλες αυτές τις ώρες που πέρασαν είχαν όλα τα περιθώρια να σβήσουν κάθε ίχνος όπως και αυτό αποδείχτηκε, μόνο σκάγια βρέθηκαν.

Θεωρώ πως είναι τρομοκρατικό χτύπημα, φίμωσης, εκφοβισμού της ελεύθερης φωνής του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ που δίνει βήμα σε όλους τους κατοίκους να εκφράσουν την άποψή τους.

Την συγκεκριμένη ώρα ο σταθμός μετέδιδε σε επανάληψη εκπομπή της τρίτης 29-10-13 που έχει σχέση με την συγκέντρωση στην Ελαφόνησο κατά των καραβιών που αγκυροβολούν στον όρμο Βατίκων, που οργάνωσε ο κ. Ανωμήτρης Διονύσης πρώην Αντιδήμαρχος του νησιού, και την πρωινή ώρα μετέδωσα την ομιλία του δημάρχου Ελαφονήσου που ηχογραφήθει Πέμπτη 31-10-13 σχετικά με το θέμα Καλλικράτη επανασύσταση του πρώην Δήμου Βοιών.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από τους Δήμους για το γεγονός...

Φώτης Κοντραφούρης
Υπεύθυνος του σταθμού

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Σίγησε ραδιοσταθμός από επίθεση με κυνηγετικό όπλο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Οι υπόνοιες στρέφονται κατά των συμφερόντων που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών .


«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την επίθεση από άγνωστο κατά του ραδιοφωνικού σταθμού “Μουσικός Παλμός 94,6fm”, με κυνηγετικό όπλο, στην Ελαφόνησο», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, στην οποία συμπληρώνονται τα εξής:

«Με 6 μονόβολα φυσίγγια, χτυπήθηκε κι αχρηστεύθηκε η κεραία αναμετάδοσης και ο σταθμός σίγησε. Ο δράστης φρόντισε να μαζέψει τους κάλυκες, γεγονός που οδηγεί σε προσχεδιασμένο χτύπημα. Σύμφωνα με την αυτοψία της αστυνομίας φαίνεται ο δράστης να είναι ψηλός (πάνω από ένα ογδόντα). Ο σταθμός προβάλει κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια να μετατραπεί σε αγκυροβόλιο πλοίων, ο όρμος της Νεάπολης. Οι υπόνοιες στρέφονται κατά των συμφερόντων που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού.»

Η ΠΟΕΣΥ «περιμένει από τις Αρχές να ολοκληρώσουν χωρίς βραδύτητα τις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη, προκειμένου να λογοδοτήσει γι αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια, που πλήττει βάναυσα την Ελευθερία της έκφρασης των Μέσων Ενημέρωσης».

Επίθεση φίμωσης ραδιοφώνου στη Νεάπολη

NOTOSpress.gr
 
Θρασύτατο κι επικίνδυνο κτύπημα κατά ραδιοφωνικού σταθμού στη Νεάπολη. Την Παρασκευή 1/11/13 άγνωστοι πυροβόλησαν και κατέστρεψαν τον οικίσκο του τοπικού ραδιοφώνου «Μουσικός Παλμός 94,5» Διαβάστε πως περιγράφει το γεγονός ο ιδιοκτήτης του σταθμού Φώτης Κοντραφούρης «Την Παρασκευή περί ώρα 20+00 σταμάτησε η λειτουργιά του Ρ/Σ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 94.5 FM ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η κεραία του σταθμού είναι στην Ελαφόνησο Λακωνίας. Επικοινώνησα με γνωστό Φίλο Μήπως είχε γίνει διακοπή ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο με διαβεβαίωσε ότι το ρεύμα λειτουργούσε κανονικά περίπου 20+10 επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ελαφονήσου πολλές φορές και στο παρελθόν με εξυπηρετούσε όμως εργαζότανε στο ελαιοτριβείο και μου υποσχέθηκε πως μετά την εργασία θα κοιτούσε μήπως έχουν πέσει οι ασφάλειες του ρεύματος Γύρω στις 22+45 επικοινωνήσαμε και μου είπε πως είχε γίνει επίθεση στον Οικίσκο του σταθμού με λοστό και είχαν καταστραφεί τα μηχανήματα Αμέσως επικοινώνησα με το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης και κατήγγειλα το γεγονός. Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 07+30 με το πρώτο καραβάκι μπήκα στην Ελαφόνησο Διαπίστωσα ότι ο οικίσκος και τα μηχανήματα ήταν πυροβολημένα με όπλο από κοντινή απόσταση Ενημέρωσα την αστυνομία και τον Κύριο Μαρουδά που άμεσος διέταξε πράγματι να έρθουν και η σήμανση. Οι δράστες όμως όλες αυτές τις ώρες που πέρασαν είχαν όλα τα περιθώρια να σβήσουν κάθε ίχνος όπως και αυτό αποδείχτηκε μόνο σκάγια βρέθηκαν Θεωρώ πως είναι Τρομοκρατικό χτύπημα Φίμωσης Εκφοβισμού της ελεύθερης φωνής του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ που δίνει Βήμα σε όλους τους κατοίκους να εκφράσουν την άποψή τους Την συγκεκριμένη ώρα ο σταθμός μετέδιδε σε επανάληψη εκπομπή της τρίτης 29-10-13 που έχει σχέση με την συγκέντρωση στην Ελαφόνησο κατά το καραβιών που αγκυροβολούν στον όρμο Βατίκων Που οργάνωσε. Ο κ. Ανωμήτρης Διονύσης πρώην Αντιδήμαρχος του νησιού Και την πρωινή ώρα μετέδωσα την ομιλία του δημάρχου Ελαφονήσου. Που ηχογραφήθει Πέμπτη 31-10-13 σχετικά με το θέμα Καλλικράτη επανασύσταση του πρώην Δήμου Βοιών. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από τους Δήμους για το γεγονός». 

Ο πιστολέρο της Ελαφονήσου

Η ΑΥΓΗ

Την ώρα που έκπληκτο το πανελλήνιο συζητούσε, την Παρασκευή το βράδυ, για την τρομοκρατική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο με θύματα δύο νέους, μέλη της Χρυσής Αυγής, στην Ελαφόνησο άλλοι πιστολάδες κτυπούσαν έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Άγνωστος ή άγνωστοι πιστολέρο έβαλαν με κυνηγετικό όπλο κατά του οικίσκου στον οποίο βρίσκονταν μηχανήματα και η κεραία αναμετάδοσης του ραδιοφωνικού σταθμού Μουσικός Παλμός 94,6 (βλέπε φωτό). Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η επίθεση να είναι έργο λαθροκυνηγών, ωστόσο, επειδή έγινε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ και επειδή ο δράστης μάζεψε τους κάλυκες των έξι μονόβολων φυσιγγίων, δείχνει ότι το κτύπημα είχε προσχεδιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στον οικίσκο του σταθμού υπάρχει ο κοινός αναμεταδότης των τηλεοπτικών καναλιών, τον οποίο ο δράστης άφησε άθικτο. Μετά την επίθεση σίγησε ο σταθμός, καθώς η μικρή κεραία που υπάρχει στο οίκημα στο οποίο βρίσκεται το στούντιο του σταθμού δεν επαρκεί για να μεταφέρει την φωνή του στην Νότια Πελοπόννησο τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο.

Μόνο σύμπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες δηλαδή πριν από την μαφιόζικη επίθεση, ο σταθμός είχε εκπομπή για τα ζητήματα αυτά, τα οποία, όπως λένε οι κάτοικοι, όπλισαν το χέρι του κακοποιού, που δεν δίστασε να μεταβεί στην Ελαφόνησο, αν δεν ήταν κάτοικος του νησιού, και να κτυπήσει τον αναμεταδότη με στόχο τον εκφοβισμό του ιδιοκτήτη και τη φίμωση της φωνής του σταθμού. Από την αυτοψία της αστυνομίας φαίνεται ότι ο δράστης ήταν ψηλός πάνω από ένα ογδόντα, στοιχείο που βάζει σε σκέψεις τον ιδιοκτήτη του σταθμού Φώτη Κοντραφούρη.

Η μαφιόζικου τύπου επίθεση έχει θορυβήσει τους φιλήσυχους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον ιδιοκτήτη του σταθμού. Στις ιδιαίτερες συζητήσεις οι κάτοικοι αποδίδουν την επίθεση σε συμφέροντα που έχουν θιγεί από τις θέσεις που προβάλλει ο σταθμός σε κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια ορισμένων να μετατρέψουν σε αγκυροβόλιο πλοίων τον όρμο της Νεάπολης. Πρόκειται για μια περιοχή με όμορφες παραλίες και μια βυθισμένη πολιτεία, το Παυλοπέτρι, που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο λιμενάρχης της Νεάπολης, αντί να ελέγχει τη νομιμότητα όσων δραστηριοποιούνται στην εξυπηρέτηση πλοίων, προτίμησε να τιμωρήσει με πρόστιμο τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, επειδή τόλμησε να ασκήσει το δημοσιογραφικό του έργο και φωτογράφισε με το κινητό του τις λάτζες μέσα στο λιμάνι. Περιέργως μέχρις στιγμής ούτε ο Δήμος Ελαφονήσου ούτε ο Δήμος Μονεμβασίας έχουν βγάλει ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζουν τη μαφιόζικη επίθεση. Γιατί; Φοβούνται κάτι ή θεωρούν το θέμα αυτό ανάξιο σχολιασμού; Αναμένουμε βεβαίως και την αυτονόητη αντίδραση των δύο υπουργών που εκλέγονται βουλευτές στην περιοχή.

ΠΟΕΣΥ: Σίγησε ραδιοσταθμός μετά από επίθεση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- Μέλος της IFJ και της EFJ 

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την επίθεση από άγνωστο κατά του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός 94,6fm», με κυνηγετικό όπλο, στην Ελαφόνησο. Με 6 μονόβολα φυσίγγια, χτυπήθηκε κι αχρηστεύθηκε η κεραία αναμετάδοσης και ο σταθμός σίγησε. Ο δράστης φρόντισε να μαζέψει τους κάλυκες, γεγονός που οδηγεί σε προσχεδιασμένο χτύπημα. Σύμφωνα με την αυτοψία της αστυνομίας φαίνεται ο δράστης να είναι ψηλός (πάνω από ένα ογδόντα).

     Ο σταθμός προβάλει κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια να μετατραπεί σε αγκυροβόλιο πλοίων, ο όρμος της Νεάπολης.

     Οι υπόνοιες στρέφονται κατά των συμφερόντων που θίγονται από τις εκπομπές του ραδιοσταθμού.

     Η ΠΟΕΣΥ περιμένει από τις Αρχές να ολοκληρώσουν χωρίς βραδύτητα τις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη, προκειμένου να λογοδοτήσει γι αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια, που πλήττει βάναυσα την Ελευθερία της έκφρασης των Μέσων Ενημέρωσης.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τη νύχτα χθες "καθάρισαν" με σφαίρες σε Νέο Ηράκλειο και Λακωνία!!!

Lakonia-gr.blogspot.gr

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, λίγη ώρα μετά τη τραγική δολοφονία δύο νέων και τον τραυματισμό ακόμη ενός έξω από τα γραφεία της Χ.Α. με πυροβόλο όπλο ένα ακόμη αντίστοιχο συμβάν, αλλά ευτυχώς με στόχο μόνο την ελεύθερη δημοσιογραφία συνεβη αυτή τη φορά στην Ελαφόνησο Λακωνίας....

Με έξι σφαίρες βάλαν κατά τις κεραίας μετάδοσης του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ 9,45 και μάλιστα από πολύ κοντινή απόσταση μιας και η πυρίτιδα που έχει διαγραφεί γύρω από τις οπές δείχνει πως ο χειριστής του λειόκανου δεν είχε ούτε εμπιστοσύνη στις βολές του αλλά ούτε και σχετική ψυχραιμία αλλά μαλλον γνώριζε τις θέσεις των μηχνημάτων ενός του κουτιού.

Ο "Μουσικός Παλμός 9,45" (με κλικ εδώ ακούστε live) καθώς και η εφημερίδα "ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ" εδώ και πολύ καιρό παρουσιάζουν ως πρώτο θέμα στην ελευθεροτυπία τους "Το αγκυροβόλιο στα Βάτικα" και εκτός από τη χθεσινή επίθεση με σφαίρες έχουν δεχθεί κι άλλες επιθέσεις στο κοντινό παρελθόν όπως η στέρηση προσωπικής ελευθερίας και η επιβολή πρόστιμου από το τοπικό Λιμεναρχείο για ρεπορταζ σε ρύπανση από πετρέλευση με επίκληση Χουντικές διατάξεις οι οποίες και πάλι ακόμη κι επί Χούντας θα αφορούσαν μόνο σε απλούς πολίτες κι όχι την ελευθεροτυπία το ρεπορταζ και τους δημοσιογράφους τα οποία και δεν χρειάζονται άδεια για να καλύψουν ένα ρεπορταζ!!!

Υ.Γ. Φαντάσου αντίστοιχα, χθες, στη δολοφονία των δύο στην Αθήνα η Αστυνομία να ήθελε να κάνουν αίτηση οι Δημοσιογράφοι και να τους απαντήσει σε πέντε ημέρες για το αν θα τους επιτρέψει να κάνουν ρεπορταζ για το φόνο που έγινε χθες...

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Χτύπημα στην ελεύθερη φωνή Του Ραδιοφώνου <<ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 94.5 FM

Στην Ελαφόνησο Λακωνίας χτύπημα στην ελεύθερη φωνή Του Ραδιοφώνου "ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 94.5 FM" με τουφεκιές στον οικίσκο της κεραίας στα μηχανήματα ώρα 20+00 01-11-13, τι τους ενόχλησε;

Δολιοφθορά στην Κεραία του Σταθμού μας ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

Δολιοφθορά στην Κεραία του Σταθμού μας ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ στην Ελαφόνησο.

Ακόμα είναι άγνωστη η ζημιά Δεν υπάρχει συγκοινωνία αυτή την ώρα, μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Δήμου Ελαφονήσου που τον παρακάλεσα να πάει να δει γιατί σταμάτησε ο πομπός μου είπε το συμβάν.

Αύριο Σαββάτο Θα μπορέσω να έχω εικόνα και να ξέρω περισσότερα.



Ρ/Σ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ 94.5 FM
Φ.ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τηλ.Φαξ. 27340-47077
e-mail:mousikospalmos@yahoo.gr &
mousikospalmospalmosvatika@gmail.com
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sid=1760(Live ο σταθμός)
vatika-mousikospalmos.blogspot.gr